Laptele si regimul de viata lactovegetarian

Diete celebre 3 Comments »

In timp ce copiii se lafaie in fata unei cani de lapte cu cacao, altii ar trebui sa priveasca la ei cu jind si sa se abtina. Studii recente arata ca laptele, prietenul copiilor, ne poate fi un dusman nevazut in dieta. Noroc de noi ca nu mai avem lapte matern, care e mai gras ca multe ale sortimente, ca ar fi fost deja 2 –0 pentru cei mici 🙂. Read the rest of this entry »

Testul de toleranta orala la glucoza

Diagnostic - am diabet 214 Comments »

Sa va povestesc ce e cu testul de toleranta la glucoza (TTOG sau TTGO). Sunt persoane la care valorile glicemiei a “jeun” sau glicemiei pe nemancate sunt la limita, sau glicemia la 2 ore dupa masa- postprandiala- este mai mare decat de obicei (vezi intre ce parametri trebuie sa varieze glicemia – valorile normale si cele diagnostice pentru IFG – glicemie a”jeun” modificata-,IGT- toleranta la glucoza alterata- si diabet zaharat aici, ) Read the rest of this entry »

Expodiabet 2008

Editorial 4 Comments »

Am aflat de Expodiabet pe net, “rasfoind” siturile de stiri. Si am vrut sa merg, sa vad cum arata o expozitie de diabet zaharat organizata pentru publicul larg, in capitala.

Ma asteptam sa vad o mare de oameni ieri la Palatul Copiilor. Sincer, pentru o populatie de 800.000 de oameni ce sufera de diabet in Romania, si peste 500.000 luati in evidente de centrele de diabet si nutritie din tara, cei 60-70 de oameni din holul cladirii mi s-au parut ambasadori desculti si despuiati …. Read the rest of this entry »

Despre hernia hiatala

Dieta 11 Comments »

Am un amic tare necajit. Sufera de mai multa vreme de o boala numita hernie hiatala. Si din aceasta cauza nu poate manca orice. Mai mult, de la o vreme a luat si in greutate. Ceea ce complica si mai mult situatia, pentru ca pe masura ce castiga in greutate, stomacul devine mai lenes si gradul herniei creste. Read the rest of this entry »

Cum crestem metabolismul?

Dieta No Comments »

Cand ne apucam de un program de fitness, sau orice dieta, involuntar vom modifica arderile din organism. Metabolismul este format din totalitatea proceselor de ardere din organism, si el depinde in mare masura de ceea ce mancam, dar si de activitatile zilnice. De multe ori auzim cunoscuti in jurul nostru spunand :” am metabolism lenes” sau” sunt predispusa la ingrasare”. Sunt ele adevarate? Exista persoane care, oricat de putin ar manca, sa aiba castig ponderal? Read the rest of this entry »

Indexul glicemic

Dieta 2 Comments »

Indexul glicemic este o modalitate de a masura rata cu care alimentele cu continut de glucide trec sub forma de glucoza in sange, stimuland eliberarea insulinei. Cu alte cuvinte, masuram cu ajutorul lui efectul alimentelor cu continut diferit de zaharuri asupra glicemiei.

Indexul glicemic este foarte important pentru persoanele cu diabet zaharat, dar si pentru cei ce vor sa tina o dieta hipocalorica sau mai saraca in hidrati de carbon. Read the rest of this entry »

Fructele si indexul glicemic

Fructele lumii 7 Comments »

Vorbeam deunazi de fructele interzise. Iata o lista cu indexul glicemic al fructelor, menita sa va orienteze la o cura de fructe sau cand alegeti fructele pentru gustari si salate de fructe. Read the rest of this entry »

Dieta hipocalorica

Diete celebre 4 Comments »

Auzim tot felul de nume asociate cu dieta: Teo Trandafir, Catalin Crisan, Nicoleta Luciu. Brrr , halal nutritionisti :). Ce-ar fi sa mai ascultam si de sfatul medicilor nutritionisti si sa lasam vedetele sa se ocupe de vedetismul lor? Mai ales ca nu stiu vreo vedeta care sa nu fi folosit dieta de tip hipocaloric. Si mai trebuie spus ca exista o multime de variante, cu rezultate extraordinare, una mai buna ca alta

Dieta hipocalorica este foarte mult folosita de catre persoanele care au hotarat sa scape de excesul ponderal. Read the rest of this entry »

Inotul si dieta

Fitness si sport 13 Comments »

Una din metodele clasice de a impleti activitatea fizica cu dieta este practicarea inotului.

Beneficiile inotului sunt binecunoscute de multa vreme, inotul tonifica musculatura corpului, imbunatateste oxigenarea, sistemul ciculator si ventilatia pulmonara, usureaza efortul cardiac, relaxeaza coloana vertebrala, degrevand-o de sarcina suportata in pozitia bipeda. Frecventa cardiaca si frecventa respiratorie nu au valorile atat de mari ca la sporturile celelalte. Read the rest of this entry »

Sindromul metabolic si rezistenta la insulina

Rezistenta la insulina No Comments »

Sindromul X metabolic este definit nu de mult in practica medicala (Reaven, 1988) prin prezenta a cel putin 3 din criteriile de mai jos: Read the rest of this entry »

Fructele interzise ?

Fructele lumii 4 Comments »

“Un mar pe zi alunga medicul din casa” este un proverb romanesc binecunoscut. Extrapoland acest proverb la importanta fructelor in alimentatia sanatoasa, fructele, alaturi de legume, trebuie consumate de minim 3-5 ori in decursul unei zile, cu conditia sa nu se faca excese. De ce sunt fructele mai”rele” decat legumele? Pai depinde ce fructe si ce legume! Read the rest of this entry »

Adevarul despre Mc Donalds

Stil de viata 14 Comments »

Cine mananca la Mc Donald’s mana sus! Eu unul nu, ca mi se face rau de la meniuri. Placinta si Mc flurry sunt super, daca nu sunt zilnice. Daca poftesc, o comit, dar se intampla atat de rar, incat “mac-ul” nu reprezinta un pericol. Sunt insa persoane care o cam cauta cu lumanarea, fie ca aleg sa-si faca ziua pe acolo(!?), fie ca mananca in fiecare zi. Imi fac deci datoria sa va spun daca sunteti in pericol sau nu cu happy meals si big Mac. Dixit! Read the rest of this entry »

Diagnosticul diabetului zaharat

Diabet 6 Comments »

Diabetul zaharat este o tulburare ce afecteaza metabolismul glucidic, lipidic si proteic. Pana nu demult se considera in mod eronat ca diabetul zaharat afecteaza doar nivelul glucozei in sange si metabolismul acesteia. Read the rest of this entry »

In ce parametri trebuie sa fie glicemia?

Definitia diabetului zaharat 9 Comments »

Sau mai bine zis cat de mare trebuie sa fie glicemia ca sa putem spune ca e diabet zaharat sau nu?

In laborator se stabileste glicemia in sangele venos sau plasma venoasa, in timp ce glucometrele, dispozitivele de masurare a glicemiei in ambulator , masoara glicemia in sangele capilar. Read the rest of this entry »

Prevenirea diabetului zaharat

Diabet No Comments »

Ce se poate face pentru prevenirea diabetului zaharat?

Despre diabetul zaharat de tip 1, cred ca putine lucruri se pot face in acest sens, cu stiinta de astazi. Tiparul genetic al acestei maladii o face greu de prevenit, in masura in care nu putem interveni asupra genomului uman fara a ne pune armata in cap. Saraca oita Dolly ramane deocamdata singura la parinti, pana s-o hotari cineva sa produca organisme umane pe banda pentru banci de organe – cred ca e pura fictiune. Read the rest of this entry »

Design by j david macor.com.Original WP Theme & Icons by N.Design Studio
Entries RSS Comments RSS Log in