Mokra Gora – un colt de rai in Serbia … prin Balcaniada

Balcaniada No Comments »

Desi nu pare la prima vedere, Serbia este o tara cu adevarat fascinanta. Calatorind prin aceasta tara, nu e usor insa sa te obisnuiesti cu acest amestec insolit de vechi si nou de pe drum. Cladirile din zona noua a Belgradului contrasteaza izbitor cu cetatea veche, cu frumosul sau muzeu militar.

Masinile moderne depasesc cu repeziciune felurite camioane vechi, de provenienta yugoslava, sau chiar  micutele Yugo Read the rest of this entry »

Un paradis ascuns – Plivitce in ..Balcaniada

Balcaniada No Comments »

De mult, cand am vizitat prima data Croatia si nu stiam macar de existenta parcului national Plitvice Iezera, un nene batran mi-a soptit intr-o seara  ca am gresit cand am luat-o spre Rijeka, in drumul spre coasta  Dalmata  in graba, fara sa stiu ce pierd pe drum.

Ascuns intre munti salasuieste un loc de poveste, rupt din istoria zbuciumata a planetei, dar dinamic si bogat in fauna si flora. Read the rest of this entry »

Dubrovnik – sau cum sa te indragostesti de un oras in … Balcaniada

Balcaniada 1 Comment »

Fara indoiala, Dubrovnik este pentru mine cel mai frumos oras cetate de pe coasta Adriaticii. Cand mergi  descult, agale pe marmura calda, ratacit cu buna voie pe stradutele inguste ale orasului vechi , nu ai cum sa  nu te gandesti  de ce oare sunt unii atat de norocosi sa se nasca intr-o cetate pe malul marii.

Nici nu mai stiu ce fiori m-au trecut cand am pasit pe zidurile cetatii pentru prima oara… Read the rest of this entry »

Balcaniada de toamna – sau cum voi pleca sa numar bobocii…

Balcaniada No Comments »

Daca vine toamna, nu e musai sa mergi la scoala. Unii oameni isi aleg sa petreaca vacantele, concediile sau plimabrile in aceasta perioada a anului din motive intemeiate.

In primul rand, nu e aglomeratie. Nu te calci pe cap cu toata turma de oameni in drum spre mare. Nu se vede randul acela lung de masini care plateste taxa la autostrada.

NU e nici macar pretul acela mare la cazare, tot din acelasi motiv. Apoi, lumea e deja la munca, asa ca tu te bucuri de o plaja goala, de un drum pustiu… Read the rest of this entry »

Antrenament…la inaltime pentru Balcaniada – intre editii

Balcaniada No Comments »

Desi mai erau 3 saptamani pana la plecarea in tura a doua a Balcaniadei, nu am putut sta locului si am acceptat cu mare bucurie o invitatie inedita: un salt cu parasuta la TNT Brothers. Pentru ca suna atat de bine sa incerc sa vad Balcanii intr-o zi insorita de la 4000 de metri, am luat motocicleta de coarne si, impreuna cu bunul meu amic de calatorii Ivo, dusi am fost… spre Clinceni, un teatru de operatiuni binecunoscut pasionatilor de zboruri de agrement sau de salturi cu parasuta. Cred ca sentimentul de cobai ne-a venit natural, ii pentru ca eram primii din gasca de Balcaniazi ( Doru, Zdeto, Mada urmau sa sara dupa noi).

Trebuie sa va marturisesc , dar asa, cu mana pe inima, ca nu mi-era frica neaparat… de salt. Problema e la avionul acela mic, tare plapand, care nu prea iti inspira incredere. Dar toate aceste temeri iti sunt imediat spulberate cand ii cunosti pe cei de la TNT Brothers. Li se vede in ochi pasiunea pentru zbor si parasutism, chiar fac aceste lucruri pentru ca le place si asta iti da incerdere sa mergi mai departe, sa te lasi pe mana lor. Pentru ca in esenta, la un salt cu instructor, tu nu faci nimic. Te lasi in mana lui si a echipei, esti ca un sac de cartofi care trebuie sa treaca printr-o experienta la inaltime. Din fericire pentru mine, zborurile cu parapanta Read the rest of this entry »

Design by j david macor.com.Original WP Theme & Icons by N.Design Studio
Entries RSS Comments RSS Log in