Leurda ne asteapta!

Retete No Comments »

Da, am facut aceasta poza weekendul trecut in padure. Cu alte cuvinte, e o invitatie la miscare cu un scop nobil: ridica-ti dosul lenes de iarna si pune-te pe cules leurda. Daca nu ai mancat niciodata asa ceva, afla ca leurda este o planta erbacee perena, comestibila, cu proprietati medicinale, folosita de multa vreme in dieta noastra in loc de usturoi sau ceapa verde si nu numai.  Are gust slab de usturoi Read the rest of this entry »

Gusturi dobrogene de primavara #goodyear4x4

off road, Peste si fructe de mare, Stil de viata No Comments »

Ma astept in weekendul care vine sa pun pe limba cateva lucruri noi. Este a doua plecare din proiectul “Goodyear-4×4-experience-powered-by-Tiriac-Auto”, o serie… cu talc. Si pentru ca locul de taina pentru o masa de pranz poate sa fie la o cherhana prin Delta sau pe langa mare, primul peste care imi vine in gand este, desigur, scrumbia de Dunare. Delicatesa asta inoata nestingherita in si Marea Neagra, si sper sa o savurez in mai putin de 24 de ore de acum incolo. Indiferent ca e gatita la cuptor, la gratar si / sau saramura, e o masa pe cinste, cu multe nutrimente la un numar rezonabil de calorii. Unde mai pui ca are multe uleiuri nesaturate, cu efect benefic, protector asupra vaselor de sange  si inimii . Va zic pofta buna. Read the rest of this entry »

Weekend de Buzau #Goodyear4X4

off road, Stil de viata No Comments »

Nu, nu am plecat pe Luna, doar in Buzau, pentru o zi agitata. Si cine nu crede ca in martie poti sa ai o zi activa maraton de peste 12 ore se inseala. Peste 300 de kilometri in care aproape jumatate in offroad am parcurs intr-o sambata decenta in ale frumusetilor patriei. Read the rest of this entry »

Vanatori, feriti-va!

Stil de viata, vanat No Comments »

Daca ai acasa o pusca lunga sau scurta si pui in farfurie ce pica, ar trebui sa stii ca rinichii tai nu sunt prea fericiti. Daca nu ai o pusca lunga, dar mergi pe la carciumi cu bucate vanatoresti sau pur si simplu ai luat cu asalt caserolele cu carnati de mistret de la supermarket, esti la fel de expus la nefropatie( afectare a functiei renale). De ce se intampla acest lucru?

Carnea de vanat are efecte nefrotoxice prin continutul mare de substante intermediare rezultate din metabolismul particular al acestor proteine. Cantitati mari de acizi lactic, piruvic si urati exista in carnea animalelor vanate in plin efort muscular.

Sursa Foto: Doru Panaitescu Read the rest of this entry »

Weekend de Buzau (Goodyear 4X4 Experience powered by Tiriac Auto)

Stil de viata 2 Comments »

Odata cu venirea primaverii ma pregatesc si eu de drumuri care iarna nu au farmec: weekendul acesta voi rataci prin zona Buzaului, intr-o gascuta faina. La invitatia Goodyear Romania am pregatit o selectie fina de calatori destoinici, gata sa descopere cateva din frumusetile romanesti bine ascunse.

Nu aveam de gand sa dezvalui toate locurile in care vom ajunge impreuna, dar unul din obiectivele iesirii din acest weekend este pe cat de original, pe atat de frustrant. Am mers acum ceva ani de zile, la indicatiile unui cunoscator al locurilor buzoiene, intr-o localitate micuta numita Colti care Read the rest of this entry »

Atentie, se filmeaza! (#schiem)

Fitness si sport No Comments »

Mie mi-ar fi placut sa traiesc in anii 70. Serios, cred ca multe lucruri care azi par prafuite erau tare faine pe atunci.Masinile se faceau din tabla, nu din plastic, muzica se canta la chitara, si nu la computer, schiuri erau inca de lemn, ca in Groenlanda pe vremea mustaciosului nebun si tot asa. Ah, am zis schiuri? Pai din alea vechi nu mi-ar fi placut totusi. Dar eu nu stiu ce spun, ca nu m-am obosit vreodata sa le incerc pe cele din lemn.

La schiat chiar e bine Read the rest of this entry »

Doare rau cu placa…

Fitness si sport No Comments »

Eram convins ca iarna asta va fi la fel ca cea din sezonul 2013. Zapada nema, Austria e departe, schiurile mele zaceau triste in debara. Si totusi, pe undeva speram ca voi apuca sa ma joc in zapada intr-un fel sau altul. Dar sa va spun toata tarasenia: chiar la sfarsit de februarie nu mai aveam niciun fel de speranta… Si totusi, Sfantul Zapezii a avut intr-un fel grija de mine, si m-am pomenit intr-o zi de luni direct pe partie, cu boots si placa la mine, hotarat sa iau pulsul statiunii Paltinis, la Arena Platos. Read the rest of this entry »

Laptele, branza si zerul

Editorial No Comments »

Dragii mei, am fost intrebat in ultima vreme de multi din voi de ce anumite tipuri de lactate (branza, unt, iaurturi, sana) trebuie consumate cu moderatie.

Pentru ca asa este, o dieta prea bogata in lactate( nu doar branzeturi) poate sa nu fie benefica pentru sanatate. Motivele sunt multiple, si le analizam pe rand.

Primul lucru care merita dezbatut este necesarul de calciu. Multi din noi consumam produsele lactate Read the rest of this entry »

Design by j david macor.com.Original WP Theme & Icons by N.Design Studio
Entries RSS Comments RSS Log in