Ma astept in weekendul care vine sa pun pe limba cateva lucruri noi. Este a doua plecare din proiectul “Goodyear-4×4-experience-powered-by-Tiriac-Auto”, o serie… cu talc. Si pentru ca locul de taina pentru o masa de pranz poate sa fie la o cherhana prin Delta sau pe langa mare, primul peste care imi vine in gand este, desigur, scrumbia de Dunare. Delicatesa asta inoata nestingherita in si Marea Neagra, si sper sa o savurez in mai putin de 24 de ore de acum incolo. Indiferent ca e gatita la cuptor, la gratar si / sau saramura, e o masa pe cinste, cu multe nutrimente la un numar rezonabil de calorii. Unde mai pui ca are multe uleiuri nesaturate, cu efect benefic, protector asupra vaselor de sange  si inimii . Va zic pofta buna.

Ca sa ajungi insa la cherhana poate sa fie si simplu si complicat, pentru ca Dobrogea este brazdata de drumuri mai bune si mai rele. Eu am ales varianta simpla: un Ford Kuga diesel oferit de Tiriac Auto, o masina cu tractiune integrala si incaltata pe masura, ca sa nu depind de drumuri.In felul asta am sentimentul ca siguranta pe masina imi va dezvalui cu mult mai mult decat ma astept.

Si daca v-as spune ca maine trec pe unde poti vedea asa ceva in iarba, m-ati crede? Da, nu e de mancare si e foarte rara, asa ca nu va ganditi la un meniu cu ea pe varza ( se aude Dl Ivo?)

Toata lumea stie de cetatile din Dobrogea dar de fapt putini stiu cu adevarat ceva despre ele. Nu doar ca sunt gazduite de zone pustii acum, dar sunt marturia unor intalniri intre culturi diferite. Din tot ce a fost, cu certitudine a ramas in bucataria romanilor influenta balcanico – asiatica care starneste invidie in orice bucatarie moderna. Avem ce incerca, si drumul spre aceste puncte iti mai pune pe tava si animale si plante specifice influentei de Miaza zi. Asa ca e bine sa ai un mix de chitara, cherhana si off road ca sa fii de partea aventuroasa a paharului. Dar seara doar, la un foc de tabara poate, ca nu mai avem focul viu in ochean in acest weekend.

Si da, o sa mergem si pe autostrada, asa ca vom sti si cum se comporta noul Kuga ce alearga cu anvelopele Goodyear. Doar vremea mai hotaraste acum daca avem parte de noroaie respectabile sau nu, ca doar pe Grindul Lupilor nu prea vezi asfalt. Se lasa cu fotografie de wildlife, e de bine. Si nu uitati de concursul anuntat saptamana trecuta. Ne vedem pe coclauri duminica.