Găteală în curte cu cobzar la Butuceni, Orheiul Vechi #descoperaMoldova

Nesortate 2 Comments »

IMG_6061Când vă faceți bagajul pentru Republica Moldova neapărat lăsați loc pentru tradiție, va fi peste tot în bagajele de întoarcere. Nu vorbesc acum de vin, vameșii vă vor învăța repede ce e aia tocmeală, ci chiar de lucruri considerate pierdute: sentimentul că faci parte dintr-o veche cultură. Una românească, amestecată cu câteva cuvinte rusești, ba și cu unele englezești că altcumva nu se poate. Cel mai potrivit spațiu de chibzuit la toate cele l-am găsit în Orhei, la nici 50 de kilometri de Chișinău. Read the rest of this entry »

Campionat de fotbal pentru persoanele cu diabet la Sala Sporturilor – Cluj

Diabet, Fitness si sport, Noutati in diabet si obezitate No Comments »

10169337_479635835524620_6152742329869571461_nO inițiativă Europeană are loc astăzi la Sala Sporturilor din Cluj. Evenimentul are loc în perioada 19-26 iulie 2015 și constă intr-o competiție de fotbal de sală pentru acei oameni care au nevoie de medicatie antihiperglicemica. Este interesant că fiecare echipă este insoțită de un medic diabetolog care monitorizează cât mai bine nivelul glicemiilor participanților în timpul competiției. Se știe că practicarea unui sport imbunătățeste răspunsul organismului la insulină și menține în limite normale glicemia.

Asociația Bolnavilor de Diabet din Cluj organizează Campionatul European de Fotbal de Sală al Persoanelor cu Diabet ”DiaEuro 2015” aflat la a 4-a ediție și desfășurat sub egida Federației Asociațiilor Diabeticilor din România, în parteneriat cu Asociația Bolnavilor de Diabet din Județul Cluj și cu Federația Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

La acest campionat sunt așteptate 17 echipe din toată Europa.

Cum pregătești o degustare de brânză cu emoții mediteraneene #DegustariAlese

Balcaniada, Stil de viata No Comments »

resizeDSC06535_1600x1067Dacă brânza este acel cuvânt dacic pentru care ai toleranță mică poate că e mai bine să nu citesti mai departe și să îți bei liniștit laptele de soia la birou. Din contră, dacă animalul omnivor din tine bea lapte de mic și consideră un platou de brânzeturi alese o desfătare de sezon atunci aruncă un ochi . Read the rest of this entry »

Degustare de brânzeturi la Taverna Meze

Balcaniada, Condimente No Comments »

resizeDSC05374_1024x683Ce numitor comun poți găsi la următoarea asociere: Capră, Portocale, Riesling, Nucă, Mucegai ? Pentru că nu pot răspunde simplu la întrebare, prefer să vă povestesc mai pe larg, prin viu grai, la un pahar cinstit de vorbă într-o tavernă.

Dacă data trecută masa de degustare din locanta Meze a fost uleioasă, continuăm experimentul social așa cum am promis: continuăm seria de degustări cu savoare mediteranean- balcanică cu o selecție interesantă de brânzeturi.

Nu vreau sa dau din casă chiar tot, dar pot să vă spun că între grecoaice, italience, franțuzoaice și românce eu le aleg … Read the rest of this entry »

Design by j david macor.com.Original WP Theme & Icons by N.Design Studio
Entries RSS Comments RSS Log in