Efortul fizic – cum e ideal sa incepem sa facem miscare?

Fitness si sport, Stil de viata 6 Comments »

De mult timp ma tot gandesc la varianta optima pentru o persoana mai sedentara, sa gasesc o modalitate usoara de a-l face sa piarda jumatate de ora pe zi cu exercitiile fizice. Nu e usor, pentru ca amicul meu este obisnuit cu un program cat se poate de sever: dimineata fumeaza si bea cafea, deci nu are timp. Read the rest of this entry »

Salata de sfecla cu nuci

Retete No Comments »

De multe ori medicul nutritionist recomanda salatele variate ca o modalitate usoara si gustoasa de a suplini mesele grele, bogate in calorii. Din pacate iarna e cam greu cu legumele proaspete, dar nu trebuie sa ne dam batuti usor.

Alege o salata sanatoasa, satioasa si ……hipocalorica !

Salata de sfecla fiarta se prepara usor si repede.

Ingrediente: Read the rest of this entry »

Saptamana de tonifiere

Stil de viata 2 Comments »

Desi vara e departe, kilogramele acumulate in iarna ne fac sa ne simtim mai lenesi, sa scoatem treptat din orarul zilnic activitatile fizice si sa le inlocuim cu activitati stationare. Iata o lista de activitati care ne poate creste tonusul, fara ca aparent sa schimbam ceva. De asemenea, sunt si cateva amanunte ce ne ajuta sa fugim de tentatiile obisnuite, nesanatoase din viata noastra. Read the rest of this entry »

Ingrijirea piciorului diabetic

Complicatiile diabetului zaharat, Diabet No Comments »

Pacientii cu diabet zaharat trebuie sa acorde o atentie deosebita ingrijirii picioarelor, deoarece in urma instalarii neuropatiei diabetice, sensibilitatea este diminuata si se pot produce leziuni, la inceput nedureroase, ce pot duce la infectii mai severe culminand cu pierderea piciorului prin amputare.

Sfaturi pentru pacientii cu diabet zaharat: Read the rest of this entry »

Vizita la medic – examenul clinic

Complicatiile diabetului zaharat, Diabet, Educatia pacientului cu DZ 1 Comment »

Daca te-ai hotarat sa mergi la medic pentru prima oara sa iti controlezi mai amanuntit o glicemie descoperita intamplator sau e doar o vizita de rutina, nu uita sa verifici cu medicul tau urmatoarele: Read the rest of this entry »

Dieta Scarsdale

Dieta, Diete celebre 2 Comments »

Iata si o varianta a dietei cu grapefruit, considerata celebra de unii pentru ca are efectele scontate intr-un timp scurt.

Micul dejun va fi acelasi in fiecare zi: cafea sau ceai fara zahar si o jumatate de grapefruit.
Indicatii: Read the rest of this entry »

Dieta cu grapefruit

Dieta, Diete celebre, Fructele lumii 8 Comments »

Dieta cu grapefruit este atat de cunoscuta, si totusi nimeni nu stie de ce acest fruct ajuta in scaderea in greutate. Speculand asupra mecanismului prin care se intampla, pierderea in greutate  poate fi data fie de un efect asupra secretiei de insulina, fie de aportul mai scazut in grasimi si carbohidrati simpli si complecsi din dieta zilnica. Read the rest of this entry »

Controleaza-ti diabetul! – Vizita la medic

Educatia pacientului cu DZ No Comments »

Diabetul zaharat atinge un numar mare de oameni, dar multi dintre cei diagnosticati cu diabet zaharat ignora o buna perioada acest lucru, prefacandu-se ca nu s-a schimbat nimic in viata lor. Este vital pentru ei sa respecte cateva reguli de baza, pentru a avea o viata normala si a evita complicatiile diabetului. Read the rest of this entry »

Salata de sardine

Peste si fructe de mare, Retete No Comments »

Nu e usor sa te hotarasti sa slabesti. Cu atat mai mult cu cat dietele obisnuite par lipsite de acel liant al meselor imbelsugate, gustul acela aromat care te impinge spre pacate hipercalorice. Iata ca astazi, hotarat sa joc o festa obisnuintei, mi-am preparat o salata usoara de sardine, ce imi aminteste de zilele calduroase cand mergeam la pescuit.

Dar ce e de facut cu caloriile? Ce trebuie sa stii inainte de a-ti pregati singurel o salata cu gust grozav, dar saraca in calorii si bogata in nutrienti? Ce ingrediente am folosit? Read the rest of this entry »

Design by j david macor.com.Original WP Theme & Icons by N.Design Studio
Entries RSS Comments RSS Log in