De multe ori medicul nutritionist recomanda salatele variate ca o modalitate usoara si gustoasa de a suplini mesele grele, bogate in calorii. Din pacate iarna e cam greu cu legumele proaspete, dar nu trebuie sa ne dam batuti usor.

Alege o salata sanatoasa, satioasa si ……hipocalorica !

Salata de sfecla fiarta se prepara usor si repede.

Ingrediente:

200 g sfecla

1 lingura iaurt

1 lingura nuca pisata

1 lingurita ulei masline

sare, oregano, busuioc dupa gust

Este o salata care are 120 kcal / portie si se poate consuma seara ca atare sau la pranz langa un gratar.

Consumata cruda sau fiarta, ca atare sau in salate,  gustulsfeclei rosii este deosebit de placut.

De asemenea, sfecla este usor digerabila, fiind bogata in vitaminele A, B, C si PP, magneziu, potasiu, fier, calciu, hidrati de carbon, zaharuri, aminoacizi, glutamina. Este deosebit de eficienta in anemii, viroze , boli imunitare, demineralizare, tuberculoza, cancer; regleaza functiile hepatice. Este contraindicata persoanelor cu diabet datorita continutului mare de glucide.