Rolul condimentelor in alimentatie

Retete 1 Comment »

In diversele bucatarii ale lumii intalnim mai mult sau mai putin condimentele, adaugate pentru gust si specific. Cine nu stie gratarul de purcel presarata cu cimbru, supa cu tarhon din ardeal sau cotletele de berbecut cu rozmarin nu a beneficiat de minunile gastronomiei despre care va voi scrie astazi.

Odinioara, bucatariile domnesti foloseau condimentele scumpe aduse din mari indepartate; intre acestea enumeram: foile de dafin, enibaharul, scortisoara, piperul, etc. Ele erau accesibile, desigur, numai celor bogati. Read the rest of this entry »

Restaurantul libanez – cum sa iti mentii silueta?

Stil de viata 2 Comments »

Uneori, seara, prietenii mei ma scot la restaurantul libanez. Ca e Tulin, ca e Tripoli, ca e in alta parte, asta e mai putin important. Ce e greu insa este sa aleg ceva gustos si sanatos, avand in vedere ce tentatii grozave sunt pe meniu.

Mancarea libaneza e destul de asemanatoare cu cea arabeasca si turceasca. Read the rest of this entry »

Cucina italiana – obiceiuri sanatoase !

Stil de viata No Comments »

Ce ma face cel mai mult sa ma gandesc la Italia, dincolo de pizza, paste si vinuri alese cred ca e acel stil informal din trattoria, cu chelneri imbracati cu gust, glumeti si serviabili, unde clientii sunt galagiosi fara sa te deranjeze si atmosfera e vie. Femeile sunt apetisante, barbatii fumeaza relaxati trabuc, iar copiii se bat pe acea parte din meniu numita” Dolci”. Read the rest of this entry »

Ce mancam azi? Restaurantul romanesc

Nesortate 2 Comments »

Bun, te-ai hotarat sa iti aduci aminte de bucatele traditionale, fie ca le-ai mancat la tara, fie in vreun concediu, fie intr-un teambuilding in varful muntelui: bulz, sarmale, ciolan cu fasole, scordolea, sangerete pe gratar sau bograci. Oricum am da-o, bucataria romaneasca inca ne atrage, e un magnet caloric greu de refuzat. Read the rest of this entry »

Design by j david macor.com.Original WP Theme & Icons by N.Design Studio
Entries RSS Comments RSS Log in