Snorkeling si papa bun in Ohrid, Macedonia

Balcaniada No Comments »

Macedonia e o tara a traditiilor, ascunsa bine intre alte multe tari mici si interesante din fosta Yugo. Cu moneda proprie si teluri proprii, Macedonia pastraza totusi nume, traditii si obiceiuri balcanice inrudite cu alte tari vecine precum Serbia, Bulgaria, Albania, Croatia.

Nu e de mirare ca gasesti in bucataria macedoneana mancaruri si preparate pe care poate le-ai gustat in tarile din jur sau chiar in Romania. Read the rest of this entry »

Panagia – cele mai bune fructe de mare pana acum

Balcaniada No Comments »

Un scurt popas la Panagia….

Nu numai ca am mancat cei mai buni calamari, salata de octopus si mousaka traditionala, dar si kokoretzi au fost mai gustosi ca in Turcia.

Drept desert am papat inghetata traditionala si sarailie greceasca( la mare concurenta cu cea turceasca).

Proiectul Balcaniada este o initiativa a Fundatiei Friends for Friends. Sponsor principal: Romtelecom. Partener turistic: Tvtravel.ro si Christian Tour Partener auto: Porsche Inter Auto. Partener foto-video: F64 Studio

Izmir – un univers al culorilor

Balcaniada No Comments »

Azi am continuat calatoria in adancul Balcanilor, ca sa descopar in peste 800 de kilometri cum se schimba pesiajul pitoresc , dar lipsit de activitate umana din sudul Bulgariei cu o mare aglomeratie urbana, unde mimetismul marcilor internationale este doar un fapt divers. In Izmir,peste 3.3 milioane de oameni stau de veghe aproape de malul marii, unde o delta ciudata ne-a atras de la inceput atentia pentru aceasta incursiune in Turcia: am venit hotarati sa vedem delicatele flamingo in mediul lor natural. Read the rest of this entry »

Free climbing – sau cum sa arzi caloriile de la Ezeretz la Tyulenovo

Balcaniada No Comments »

400 de kilocalorii in 30 de minute de efort nu e putin, mai ales daca rasplata dupa acest efort este sa te arunci in apa clara, calda si primitoare de sub traseul din stanca. Cu o mica incalzire prealabila, intri in apa si din cateva brate ajungi in locul indicat de ceilalti. Read the rest of this entry »

Dieta cu fructe – cum sa te tii de o astfel de dieta.. sau nu

Fructele lumii No Comments »

In fiecare vara , din curiozitate, intru pe situri mondene sau nu ( a se citi situri de “femei”) sa ma distrez pe seama unor diete cu fructe. Ca un facut , nu se poate sa nu gasesc, ca de fiecare data, aceleasi baliverne despre ” forta” fructelor, despre inutilitatea oricaror alte alimente decat pepenii etc.

Cateva sfaturi pentru amatorii si mai ales amatoarele de cure de fructe:

Nu uitati ca fructele proaspete contin carbohidrati( zaharuri) ce se absorb foarte repede. Consumati fructele cu moderatie, nu mai mult de 4-5 portii pe zi. O portie este echivalentul unui fruct mare: mar, portocala Read the rest of this entry »

Tura in Balcani

Balcaniada, Stil de viata No Comments »

Cred ca nu sunt foarte exagerat daca spun ca destinatia mea preferata de vacanta este … undeva in Balcani. Si daca acest lucru se intampla de aproape 10 ani de zile, este pentru ca nu ma pot satura de comorile acestei regiuni, indiferent ca merg in Grecia prin Thassos la snorkeling si pescuit sportiv subacvatic, in Gokceada la kite surf sau ca dau o fuga in Bulgaria la Obzor sau Tyulenovo la mare pentru plaja si tzatza (hamsii), sau ca merg la Belgrad la vreun concert. Read the rest of this entry »

Design by j david macor.com.Original WP Theme & Icons by N.Design Studio
Entries RSS Comments RSS Log in