Azi am continuat calatoria in adancul Balcanilor, ca sa descopar in peste 800 de kilometri cum se schimba pesiajul pitoresc , dar lipsit de activitate umana din sudul Bulgariei cu o mare aglomeratie urbana, unde mimetismul marcilor internationale este doar un fapt divers. In Izmir,peste 3.3 milioane de oameni stau de veghe aproape de malul marii, unde o delta ciudata ne-a atras de la inceput atentia pentru aceasta incursiune in Turcia: am venit hotarati sa vedem delicatele flamingo in mediul lor natural.

Desi nu a fost nevoie de 4X4, Skoda Yeti si-a facut treaba intr-un mod onorabil… si vesel ­čÖé

Am fost intampinati insa de un ratoi salbatic, ce se balacea lenes impreuna cu consoarta intr-un mic canal.

Ne-am continuat drumul care trece exact prntre canale, convins fiind ca o sa vad si alte specii de pasari. Nu a intarziat prea mult un domn pelican, ce plana trufas deasupra unei intinderi mari de apa; 2 chire se certau pe un ciot de lemn iesit din apa, facut parca sa fie subiect de galceava.

Putin mai departe, o colonie de flamingo i-a atras atentia lui Doru… si nu numai lui. Zdeto s-a pus si el┬á pe treaba cu teleobiectivul.

Promit ca revin cu poze si filme, acum suntem pe drum printre arbusti pitici si imense plantatii de piersici, spre Kusadasi,┬á unde ne asteapta tentatii hipercalorice┬á de┬á cocorec, imambayldi si adana kebab, suc de rodii, “turkish delight” cu fistic si alte bunatati specifice zonei.

Proiectul Balcaniada este o initiativa a Fundatiei Friends for Friends. Sponsor principal: Romtelecom. Partener turistic: Tvtravel.ro si Christian Tour Partener auto: Porsche Inter Auto. Partener foto-video: F64 Studio

´╗┐