Prea ca la tara…

Realitate sau mit?, Stil de viata No Comments »

Exista o moda in ultimii ani, cand tot romanul se pricepe la medicina si in mod particular la diete: sa ne ferim de E uri si sa bagam in noi ” ca la tara” ( no offence Covalact).

Da, daca iau telemea grasa de la tara si mananc cu pofta din ea, daca iau de la  porcul taiat de mamaie niste slanina unsuroasa cu paine de la tara, (normal), daca bag niste sarmale ( vreo 20) cu smantana grasa proaspata…atunci nu numai ca nu ma mai ingras, dar chiar intineresc, nu mai am riduri si  colesterolul rau e in picaj. Noooot!

Nici nu m-as gandi ca slanina are 9 calorii/ 1 gram, ca telemeaua si smantana sunt pline de colesterol ( tot RAU) Read the rest of this entry »

Aplicatie utila pentru un fan android

Nesortate 2 Comments »

Curios daca cei ce poseda un telefon cu android isi pot nota intr-o maniera usoara si la indemana variatiile greutatii corporale, am dat peste aceasta aplicatie. Din pacate nu e gratis, din fericire nu e nici scumpa.

Cat de utila e , ramane de stabilit de catre fiecare, mi-am spus ca e bine sa stiti de ea.

Update

Exista o alta aplicatie gratuita care face cam acelasi lucru. Va tin pumnii pentru a va mentine greutatea ideala.

 

De ce mancam mai mult iarna sau “Binge Eating”

Condimente No Comments »

Iarna mancam mai mult, nu incape indoiala. Poate ca nu ti-ai dat seama de ce ai mancat toate bomboanele din pomul de Craciun inainte sa se imparta cadourile in familie, dar nu esti cu nimic “vinovat”. In mod natural, majoritatea mamiferelor fac acest lucru cand se apropie iarna in incercarea fireasca de a rezista frigului. Intocmai ca un harciog sau un urs brun, si oamenii mananca mai mult. Exista o asa numita “programare” in acest sens in creierul uman ( mai exact in hipotalamus, o formatiune nervoasa responsabila printre altele de senzatia de foame, satietate, sete, raspuns afectiv etc).

Read the rest of this entry »

Sunt impotriva dietelor “rapide”

Stil de viata 1 Comment »

Cred ca nu e saptamana de la Dumnezeu sa nu mai dau peste cate o poama de dieta “rapida”. Ba una cu 800 de calorii/ zi ( nu stiu cine ar vrea sa tina o dieta asa restrictiva , inchipuindu-si ca nu va pati ” mai nimic” in cele “doar” 5 zile de “dieta”), ba una cu supa de varza, ba una cu grapefruit…., dar toate promit marea cu sarea in 5 zile, 3 zile, o saptamana etc.

Dragele mele si dragii mei, un singur lucru e clar: alimentatia sanatoasa trebuie sa o avem in fiecare zi, nu dupa Paste si Craciun, cand toti ne indopam cu ce are mama si bunica mai bun pe mesele de sarbatori… Read the rest of this entry »

Design by j david macor.com.Original WP Theme & Icons by N.Design Studio
Entries RSS Comments RSS Log in