Nu e usor sa te hotarasti sa slabesti. Cu atat mai mult cu cat dietele obisnuite par lipsite de acel liant al meselor imbelsugate, gustul acela aromat care te impinge spre pacate hipercalorice. Iata ca astazi, hotarat sa joc o festa obisnuintei, mi-am preparat o salata usoara de sardine, ce imi aminteste de zilele calduroase cand mergeam la pescuit.

Dar ce e de facut cu caloriile? Ce trebuie sa stii inainte de a-ti pregati singurel o salata cu gust grozav, dar saraca in calorii si bogata in nutrienti? Ce ingrediente am folosit?

Iata reteta mea, pentru 2 portii sau 2 persoane:

In primul rand am ales sardine in sos tomat, deoarece uleiul din conservele de peste este si hipercaloric, dar contine si diverse substante nedorite( nitritii, rezultati din reactiile in timp petrecute intre alimente si peretii conservei de metal). Am adaugat iaurt, legume proaspete si din conserva si evident anumite condimente, pentru a face gustul salatei mai savuros.

Este bine sa folositi iaurt degresat si sa adaugati o lingura de ulei de masline pentru a imbogati aceasta salata in uleiuri esentiale, neasturate, cosiderate uleiuri bune pentru un metabolism sanatos al grasimilor.

deci:

125 g de sardine in sos tomat

150 g iaurt degresat

100 g telina verde

50 g ardei gras proaspat

50 g castravete proaspat

50 g porumb boabe conservat

50 g ardei copt conservat

condimente: patrunjel frunze, busuioc, un catel de usturoi tocat.

Continut caloric pentru o  portie ( aproximativ 300 g)  – 200 kcalorii, daca se adauga si 2 felii de paine sau o chifla, rezulta o masa savuroasa , bogata in proteine, fibre si glucide complexe, cu doar 320 de kcalorii.

Pofta buna!