De mult timp ma tot gandesc la varianta optima pentru o persoana mai sedentara, sa gasesc o modalitate usoara de a-l face sa piarda jumatate de ora pe zi cu exercitiile fizice. Nu e usor, pentru ca amicul meu este obisnuit cu un program cat se poate de sever: dimineata fumeaza si bea cafea, deci nu are timp. La serviciu se duce cu masina, exclus efort fizic. La pauza de pranz abia asteapta sa mearga la o cantina mica din cladirea de birouri sa incerce noile salate aperitiv, cu o tigara dupa. La intoarcere injura vartos incepatorii, babele de pe trecerile de pietoni si evident smekerii de pe contrasens. Adica adauga si stresul zilnic unei vieti lipsite de miscare.

Asa ca….. l-am convins sa faca sport dupa orele 19I Desigur, nu e varianta optima, dar nu toata lumea isi permite sa mearga la tenis la ora 11 dimineata, nici macar vinerea. Din cele trei solutii propuse de mine, a ales… sa faca prin rotatie, sa vada care ii convine mai mult ( tot un pic lenes).

Ce a avut de ales?

1. Flotari/ Abdomene/ tractiuni

3 serii – timp total 30 minute – o varianta mai la indemana, DAR… tentatia lui de a sari peste ea, uitandu-se la stiri cu o punga de floricele calde in mana a fost mereu un real pericol !

Avantaj – iti trebuie un spatiu restrans, investitie mica( 100 RON o bancuta de abdomene din oric magazin de profil sau retailer mai mare, respectiv 40 RON manere pentru florari si 60 ron bara de tractiuni extensibila pentru tocul usii). De aemenea, are efecte bune asupra grasimii cu depunere abdominala.

Dezavantaj– transpiratie, prea aproape de canapeaua cu telecomanda si floricele…

2. Alergare in jurul blocului – 30 min

Avantaje: Nici o investitie aici, ca o pereche de pantofi sport si o imbracaminte mai lejera are oricine in garderoba. Aer curat( daca e parc in zona, cum e cazul prietenului meu)

Dezavantaje – nu se lucreaza vreo grupa anume de muschi, efortul depus nu duce la disparitia kilogramelor in plus ( se ard putine calorii), tendinta lui este sa transforme o alergare usoara  intr-una foarte usoara sau chiar intr-o plimbare…

3. Role sau patine .

Avantajul este ca poti practica oricand patinajul, cu conditia sa nu ploua. Aerul emai curat, indiferent ca esti in Herastrau intre roleri sau pe patinoarul Moghioros, cu un pahar de vin fiert.

Dezavantaj: trebuie sa mergi cu masina pana acolo, adica pierzi mult timp pentru o ora de patine sau role.

Acum, mingea e in terenul lui, astept sa vad ce va hotari… Un singur lucru l-am clarificat cu el: fara bere drept recompensa !