Da, am facut aceasta poza weekendul trecut in padure. Cu alte cuvinte, e o invitatie la miscare cu un scop nobil: ridica-ti dosul lenes de iarna si pune-te pe cules leurda. Daca nu ai mancat niciodata asa ceva, afla ca leurda este o planta erbacee perena, comestibila, cu proprietati medicinale, folosita de multa vreme in dieta noastra in loc de usturoi sau ceapa verde si nu numai.  Are gust slab de usturoi si este foarte usor de folosit in salate proaspete sau pesto. Dar nu va lasati inselati: frunzele de leurda seamana izbitor de tare cu liliacul, o planta raspandita, dar cu frunze otravitoare. Asa ca aveti grija daca o strangeti chiar voi: cel mai simplu e sa mirositi de la distanta sigura o frunza, usor zdrobita intre degete. Englezii fac chiar o specialitate de branza invelita in frunze de leurda, combinatia o puteti incerca si voi daca aveti rabdare sa construiti asemenea sarmale:)

Daca aveti copii, e bine sa stiti si ca leurda e buna de folosit in caz de scorbut sau viermisori intestinali. Nu exista dealtfel o varsta minima pentru consumul acestei plante la copii mici.

Si daca nu ma credeti pe mine ca leurda poate sa va ajute in prepararea unor delicii in bucatarie, revin cu cateva retete ( nu ale mele, ale altora mai priceputi/e ca mine la cratita). Sa aveti o primavara aromata de ierburi!