Cine mananca la Mc Donald’s mana sus! Eu unul nu, ca mi se face rau de la meniuri. Placinta si Mc flurry sunt super, daca nu sunt zilnice. Daca poftesc, o comit, dar se intampla atat de rar, incat “mac-ul” nu reprezinta un pericol. Sunt insa persoane care o cam cauta cu lumanarea, fie ca aleg sa-si faca ziua pe acolo(!?), fie ca mananca in fiecare zi. Imi fac deci datoria sa va spun daca sunteti in pericol sau nu cu happy meals si big Mac. Dixit!

Am ales deci aripi de pui, o portie medie de cartofi si suc (400 ml- mediu) cu desert Mc flurry (yammy 🙂 ) – rezultatul: 1385 calorii(conform sitului producatorului), dar din aceste calorii parca prea multe provin de la carbohidrati(154 g) si grasimi(64 g). Unde sunt fibrele, vitaminele si mineralele? Probabil ca in salata peste care am sarit. Hai sa fim realisti, cine mananca salata la mc donalds? Eu am la 31 de ani, 80 kg si o viata normala, moderat-activa, un necesar total de calorii de 2400/ zi, oare nu e mult sa iau dintr-o gustare peste 50% ?

Acum, nu puteti sa-mi spuneti ca veti fi satui dupa aceasta gustare, si asta in ciuda faptului ca numarul de calorii este maricel. Mai mult, cine a facut situl a pus separat zaharul(88 g) de carbohidrati in gustarea aleasa de mine mai sus. Daca le aduni, te cam sperii, orice meniu ai lua, chiar si fara desert, cu o salata langa meniu. Cinstit vorbind, de banii aia nu mai mananci intr-un restaurant pricopsit, dar economia nu e totul, nu?

As fi curios ce cantitate de colesterol anunta Mc Donalds in felurile lor culinare. La ei pe site nu e postat nimic despre asta . Pentru voi asa, un milk shake( cu lapte integral, 400 ml) are 180 mg de colesterol… Inseamna ca trebuie sa renuntati la orice alt preparat din carne sau la oul de dimineata? pana una alta, cercetand despre Mc Donald’s US am aflat ca au fost obligati sa retraga o campanie promotionala care anunta cu cinism cat de nutritive sunt retetele lor( fara fibre si cu multe grasimi saturate, carbohidrati si zaharuri cu absorbtie rapida).

La KFC pe site nici macar atat nu am gasit. Reteta lor probabil ca e atat de secreta, incat nu trebuie sa stie nimeni ce si cum… . pai daca la case asa mari gasim ditamai problemele, ce sa mai zic de Spring time si restul?