Plec la drum cu multa imaginatie pentru weekendul care urmeaza. Ca de obicei, cu Goodyear si Tiriac Auto, nu poti pleca la drum decat intr-o locatie cu multe surprize placute. Destinatia noastra este Sighisoara si imprejurimile ei mai mult sau mai putin salbatice, cu restaurante traditionale si locuri de visat intre ruine si ziduri medievale. Am amintiri multe si frumoase cu Sighi, pe vremea cand festivalurile cetatii adunau chitaristi, studenti, roackeri si calatori din Europa la un vin fiert si un concert in Piata Cetatii.

In zona exista multe sate pline de case… goale. Acum doar curtile mari, parasite mai amintesc de sasii harnici ce au dat acestor locuri un sens prin gospodariile lor pline de bogatii. Vom innopta intr-o asemenea localitate si noi, aproape de cetatea veche a Saschizului, odinioara o reduta in calea cotropitorilor, astazi o ruina ascunsa si neprimitoare, napadita de vegetatie si pasari. Noi o vom prinde pe obiectivele foto chiar din curtea saseasca unde vom fi cazati,ascunsi intre furcile vechi si felurite alte obiecte atarnate pe pereti, ceaunele de fonta si mobilierul pitoresc al Hanului Cetatii. Tot in Saschiz exista o fabrica de dulceturi si zacusca de legume care face export masiv in Anglia chiar la Casa Regala, dovada ca bunatatile locului sunt apreciate de obrazul subtire al Printului.

Dar epopeea noastra abia se starneste pe drumuri fara asfalt, pentru ca trebuie sa ajungem in mai multe locuri frumoase, cu fauna si peisaje incantatoare: vom vizita muzeul palariilor de paie din Criseni, pasarile si reptilele iesite la soare in Cheile Vârghișului, coloanele de bazalt de langa Racoș si sper si altele tot asa.

Ne vom abate calea si spre Fagaras, un maiestuos strajer al zonei alese de noi pentru acest weekend. Si ca sa fie lucrurile bine facute, vom pune la treaba anvelopele Goodyear EfficientGrip SUV pe drumuri fara asfalt, in cautarea celui mai inalt punct din Tara Fagarasului pentru autoturisme. Detalii in curand de pe drum, spor!