Inspirat de feluritele bunatati ce mi-au fost date sa le vad prin farfurii in ultima mea vacanta in Sicilia, m-am trezit intr-o seara cu chef de peste. Si pentru ca seara e bine sa pastram distanta fata de gustarile hipercalorice din fata televizorului, iata o reteta rapida si cu un numar redus de calorii: Salata iceberg cu peste afumat.

Ce aveti de cumparat:

– Salata “Iceberg” ( pentru cei lenesi o gasim direct preparata si curatata in diverse supermarketuri) sau preparata proaspat din salata verde ( normala sau creata) cu morcov ras; la aceasta se poate adauga dupa gust rucola si cateva frunze de busuioc proaspat)

– peste afumat ( ori macrou sau hering, ori somon, dupa buget sau dupa ce va place, la alegere)

– dressing “Iceberg” ( se gaseste gata preparat), dar la o valoare calorica de peste 400 kcal/ 100 ml va sugerez sa puneti o cantitate mica, sau sa il inlocuiti cu un dressing preparat din o lingura de ulei de masline, o lingurita de otet balsamic si 2 linguri de iaurt proaspat, cu un mic adaos de menta si cateva boabe de mustar.

Aceasta salata se prepara foarte repede, si e delicioasa cu paine prajita, constituind o masa de seara usoara,  foarte potrivita cu un pahar de vin spumant alb sau roze.