Dupa sarbatori…. potopul de kilograme !
Diete celebre, Editorial, Retete, Stil de viata January 8th, 2010Sarmale, carnaciori, friptura la cuptor, salata orientala, “beouf”, de icre, placinta, clatite, papanasi – cam asa suna o dieta romaneasca normala. Fructele sunt plecate in insule, legumele sunt in greva! Si, evident, dupa 10-12 zile de nenorocire calorica, unii ajung sa se planga.
De aceea este imperios necesar sa revenim la formele de altadata, si nu in ultimul rand la o stare de sanatate mai buna decat in perioada sarbatorilor, indragita de romani, dar deloc fasta pentru organism.
Iata un ghid util pentru a mai reduce din pagubele generate de carnita de porc in untura si parjoalele moldovenesti cu cartofi la cuptor…
1. reveniti la o alimentatie echilibrata, cu cereale, paine integrala, fulgi, legume si fructe proaspete, peste si carne slaba la gratar( vezi si alimentatia corecta,bazata pe principiul piramidei alimentelor).
2. evitati mancarea de tip fast food, prajiturile, sucurile de fructe si cele carbogazoase, berea si bauturile alcoolice dulci( cocktail, long drinks) Citeste mai mult despre consumul de alcool
3. Hidratati-va corect, beti multe lichide( apa, ceai)
4. investiti in ultimul ceas intr-un abonament la sala; si inotul, tenisul, alpinismul se pot face iarna in sali dotate corespunzator. Patinoarul si partiile de ski va asteapta, nu lipsiti! vezi mai multe despre activitatea fizica.
5. Faceti abstractie de respiratia dificila si mergeti mai mult pe jos, urcati scari. Evitati fumatul.
January 13th, 2010 at 11:08 pm
Va dau si io o reteta de slabire pe care am creat-o eu si a mers am avut inainte 100kg: 1)in primul rand e vorba de ambitie e foarte usor sa slabesti la inceput ideea ca vrei sa ti cura te macina e foarte usor dimineata e obliatoriu sa mananci ceva de ex: o felie doua de paine maximum cu salam, rosii etc… Daca se poate fara paine e si mai bine; dupa masa in jurul orei 2 daca mananci de exemplu un gratar cu cartofi piure fara paine sau copti bineinteles nu in cantitati enorme e perfect sau o ciorba sau niste cremvusti fierti…deasemenea dupa ora 6 nu mai mananci nimic in afara de fructe acestea fiind mandarine, portocale, mere si, pt a fi mai usor, puteti sa beti cola LIGHT pepsi LIGHT orice LIGHT dar va spun ca daca mancati mere si dupaia beti cola va ca dorea stomacul si vi se va face foame rezistati tentatiei de a manca 😛 binenteles ca veti avea pofta de dulciuri :)) nu-i stres se poate manca o bucata de ciocolata sau orice alceva DAR NUMAI DIMINEATA in loc de 1 sau 2 feli cu ce vreti voi…daca mai si alergati si ok va garantez eu ca slabiti daca procedati asa.Eu am ajuns de la 100 de kg la 64 in vre-o 5 luni cam asa va pare enorm timpul dar merge…Nu uitati e vorba de vointa….Daca nu slabiti ma gasiti pe id kool_razvan sa ma injurati etc…daca merge ma bucur ca v-am ajutat…eu asa am slabit ce spun doctorii si restu e fix …. nu-i suport ;))
February 5th, 2010 at 12:24 pm
Bogdan lasa recomandarile te rog, meniul respectiv este ridicol.
Cuprinde alimente nepotrivite: salam, cremwusti, paine, cartofi si culmea … bauturi carbogazoase (fie ele light sau nu).
Chiar as recomanda administratorului sa stearga mesajul respectiv.
February 8th, 2010 at 9:33 am
@ spartanic – desi principial sunt de acord cu tine, ca acel regim contine mici greseli, adesea intalnite la multi din cei ce vor sa slabeasca si fac acest lucru fara a se consulta cu un nutritionist sau macar cu un medic, nu cred ca e corect din partea mea sa sterg postul. In plus, painea nu trebuie exclusa din dieta , ci doar controlata cantitatea. 1-2 felii de paine la micul dejun sunt corecte dupa parerea mea, daca la calculul total al zilei stam bine cu nr de calorii fata de necesarul caloric individualizat.
February 18th, 2010 at 8:47 pm
eu sunt la cura de aproape o luna de zile si am slabit foarte mult …tin o cura legata de indicele glicemic…buna si pt diabetici
May 4th, 2011 at 4:45 pm
Supa de varza..capata un gust delicios,daca puneti intrun tifon legat bine 2-3 lingurite de chimen.Nu trebuie fiarta decat pana se fierb legumele bine(cca.1ora) Nu uitati ca trebuie la sfarsit(dupa ce scoateti chimenul)mixata bine sau pasata.Adaugati daca mai doriti zeama de lamaie cand serviti.Incercati asa si o sa-mi dati dreptate. Mai tineti minte un lucru! cand ati tinut o cura de slabire cu un singur aliment,atunci cand mai vreti sa mai repetati cura,tot cu acel aliment..organismul vostru,nu o sa mai raspunda la fel! pup
May 5th, 2011 at 9:05 am
@gabriella – chimenul e unul din condimentele mele preferate. Cel mai bine este sa il prajiti usor intr-o tigaie, ca pe seminte, pentru a elibera aromele si uleiurile din interior.