Din nou despre hormonul de foame : grelina
Noutati in diabet si obezitate, Obezitate June 15th, 2009Iata ca americanii nu se lasa: grelina, un hormon gastric descoperit recent, ar putea avea un mecanism de actiune dependent de natura alimentelor din dieta si nu de concentratia acizilor grasi din sange ( proveniti din catabolismul lipidic), spun specialistii. Cum au reusit ei aceasta clarificare e lesne de ghicit; din nou bietii soricei au facut treaba murdara de a incerca doze diverse in folosul nostru. Mai clar de atat, modelul animal a fost verificat si pe masuratori recente efectuate pe oameni, rezultand un tipar similar. Grelina are o crestere semnificativa in momentul in care in alimente exista substante cu continut mare de lipide. Cu alte cuvinte, o dieta bogata in acizi grasi sau precursori ai acestora poate exacerba dezechilibrul hormonal ce duce la depunerea de tesut adipos aberant, ducand la aparitia obezitatii. De aceea este importanta dieta echilibrata ca factor de protectie pentru declansarea obezitatii in special la indivizii predispusi ( obezitatea familiala).
Studiul, publicat in iunie 2009 in Nature Medicine, lasa sa se intrevada noi sperante in lupta impotriva obezitatii.
June 27th, 2009 at 7:26 pm
…great, and this was news !:)? a fost descoperit de ceva mai mult timp in urma , cand nu ne gandeam la bietii soricei ata de protectiv!
anyway , when interested try to search about the leptina…this is the oposite of grelina , a hormon that says “sotp eating” …so I read , and it only produces whilst sleeping!need advice try meditation : activates most of the sleep activities of the brain …which means : your thinks ke´s sleeping , meanwhile u can project yourself into another dimension and still use your mental faculties for solving problems…..if the alpha rithm of your brain is reached :D!
September 29th, 2009 at 11:50 am
“o dieta bogata in acizi grasi sau precursori ai acestora poate exacerba dezechilibrul hormonal ce duce la depunerea de tesut adipos aberant, ducand la aparitia obezitatii”.
mi se pare totusi ca afirmatia asta nu tine cont de diferentele dintre lipide… ma uit totusi la rezultatele bune si durabile obtinute de dietele low-carb si ma cuprinde indoiala referitoare la ‘noua’ descoperire.
November 20th, 2009 at 10:58 am
Timpul va decide daca aceste tratamente inovatoare vor avea efect. Insa despre dietele lowcarb… numai de rau! Din pacate, aceste regimuri nu au efectele durabile de care pomeniti.