Dragilor, e si asta un sport, sa impingi carutul de cumparaturi printre gospodine! Buna treaba, eram decis sa merg la supermarket si sa umplu portbagajul cu lucruri trebuincioase, cam pentru o saptamana. Si cum de obicei in weekend sufar de lipsa de preocupare, m-am gandit sa analizez toate cele din cosul pe o saptamana intreaga, sa vad unde gresesc, unde fac bine. Din start a trebuit sa ma abtin de la niste lucruri foaarte tentante!

Am inceput cu sucurile: un bax de ice tea, un bax de suc de portocale( cica natural), unul de apa si unul de lapte. Oops, laptele e semidegresat (1,5%), fie, il lasam asa, ca ala cu 0% are un gust…Deci prima greseala era facuta! Ma uit de curiozitate la ice-tea cam cate calorii are la 100 de ml. hmm 33, parca apa plata are 0; in fine, il las in cos , hotarat sa merg mai departe printre cosuri. De alimente. Ca erau sa-mi iasa si mie cateva alte cosuri… de pofta, cand am trecut pe langa rafturile de :((. Pana la urma am luat o varietate cu 60% cacao, ingrozitor, stiu ce gust are. Dar nu ponegriti, nu dati cu pietre, am luat-o pentru reprizele de la sala de fitness, iti ofera un supliment caloric ce se absoarbe repede…si bine. Cica are si nu-mai-stiu-ce chestii excitante, face bine la relatie.

Mai departe, am zarit alcoalele. De vis, zic eu, am ales vin sec( nu va spun ce casa), dar e preferatul meu, merlot. Cica si doctorii recomanda 1 pahar pe zi. Eu pot mai mult. Desi fara legatura cu vinul, am cascat ochii si la pesti. E placerea mea, mai ales sa ma uit la cei vii, dar si la sortimentul generos de creveti, scoici si alti monstri la gheata. Am zis creveti? Nu uitati ca au un continut mare de colesterol( dublu fata de somon, de exemplu); acum nici salau cu cartofi fierti, dar totusi pestele are multe avantaje ( grasimi esentiale, fosfati, tiamina, vitamina B12). O alegere excelenta faceti insa cu pestele spada sau tonul, daca sunt facute la gratar sunt delicioase…

Ce sa mai iau? La mezeluri trec rapid, dar cumpar sunca de praga , ca nu are colesterol si aripi de pui. Ele contin colesterol, dar daca aleg oul sau gaina intr-o zi anume, inca nu stau prea rau…Cum fac insa cu branza? Feta o las deoparte, cascavalul asijderea, pentru ca stiu o branzica degresata, cu 0% grasime.

Sper ca ati inteles, as putea sa dau inconjurul magazinului de 10 ori si mai bine, nu voi realiza nimic daca nu-ti schimbi obiceiurile alimentare. Dar acest lucru e deja imposibil cand frigiderul sau camara le-ai burdusit deja cu ce nu trebuie. Invata sa cumperi ceea ce trebuie, si-ti va fi mult mai usor cand esti cu nasul in frigider, lihnit de foame dupa cateva zile de dieta. Va tin pumnii … la cumaraturi!