Tot navigand pe net, la un moment dat imi pica ochii pe un site cu apucaturi testimoniale, unde autorii jura ca poti slabi miraculos: 7 kilograme in 7 zile, dar evident poti slabi 30-40 kg sau cat ai tu nevoie cu metoda” lor”. Acea metoda este, potrivit sursei, superioara oricarei diete; nu faci nici un efort, ba chiar iti este demonstrat matematic aici: Dieta Caloriilor Negative.

Hai sa analizam demonstratia:

Sa presupunem ca numarul de calorii consumate zilnic de catre dvs este de 2500. Sa presupumen deasemenea ca avand in vedere activitatile zilnice si rutina dvs organismul necesita doar 2000 de calorii zilnic pt a se mentine la aceeasi greutate.

Continuand in acest fel, dvs consumati in plus aproximativ 500 de calorii in fiecare zi. Inmultind astfel 500 de calorii cu 7 zile vom afla ca in timp de o saptamana aveti un excess de 3500 de calorii care este echivalentul a jumatate de kg. Asta inseamna ca in fiecare saptamana va ingrasati jumatate de kg. Daca va aflati in grupul celor 5% digestia dvs arde in jur de 125 de calorii pe zi.

Daca scadem cele 125 de calorii din cele 500 de calorii care sunt in exces in fiecare zi, ai ajunge sa ai un exces de doar 375 de calorii zilnic dar si la aceasta rata – 3500 de calorii impartit la 375 – tot vei continua sa te ingrasi jumatate de kg la 9.3 zile in loc de 7 zile cum era inainte.

Dar daca te-ai afla in grupul celor cu 10% ardere prin digestie ? Iata cum s-ar schimba numerele… 10% din consumul tau zilnic de 2500 de calorii este egal cu 250 de calorii arse prin prin procesul de digestie al organismului in fiecare zi. La aceasta rata de ardere vei avea doar 250 de calorii in exces zilnic in loc de 375. Acum in loc sa te ingrasi jumatate de kg la 9.3 zile, te vei ingrasa jumatate de kg la 14 zile

Trecand peste greselile de ortografie si punctuatie, constat cu placere ca toata lumea se ingrasa automat, intrebarea fiind in cat timp…. Cam bizar, dar exista o metoda in cartea cartilor sa cazi brusc intr-o categorie de indivizi care va arde mai repede caloriile si vei scapa de tot ce este in exces, intr-un mod rapid si foarte sanatos. Nu stiu cum vi se pare voua, mie imi suna a pacaleala pe fata: Nu da banii pe sala sau pe bancuta de abdomene de la teleshopping, cumpara cartea noastra!!

Dar asta nu e tot! Cititi aici, din aceeasi sursa/ carte/ dieta “minunata”:

Dieta Caloriilor Negative include si o lista cu exercitii pe care putina lume le cunoaste… Stiai ca in urma unui studiu stiintific s-a demonstrat ca executand doar un numar de TREI exercitii iti vei antrena si tonifia 85% din muschii corpului tau ?

Oare de ce acest studiu nu e facut public, sa stie toata lumea cu probleme ce are de facut? Hm… pai la 100 RON cartea, e moka frate! Acum doar cu 50 RON, ca e superoferta…

Si totul culmineaza cu “adevarul” despre arderea grasimilor, evident tot cu greseli de ortografie, fara insa sa se dea vreun indiciu. Adevarul costa!

Verdict:

Nota 3 pentru tainuirea secretelor

Nota 2 pentru greselile gramaticale

Nota 4 si incheiem media, cu corijenta pe vara autorilor cartii, pentru reclama jenanta a cartii nepublicate, care este de fapt trimisa consumatorului in format PDF….

Citeste mai mult despre caloriile negative.