Stati linistiti, ca nu se mananca in aceasta combinatie…Poate la Viena, anii 90? cine Dumnezeu stie cum s-au chinuit lebedele cu mamaliga in aceeasi farfurie?

Mai deunazi, pe nepusa masa, ca sa mor (iar) de pofta, m-a pus necuratul sa intru pe siteul meu prieten www.pranzuldincaserola.ro.

Evident ca mi-a fost tare greu sa ma uit la ora pranzului la ce a pregatit mai demult distinsul meu prieten Viorel:  mamaliga cu tocanita de ciuperci.  Evident nu prea… de post, cum mi-ar fi placut, gatit foarte “light”, dar cat se poate de apetisant. Ce mi-a placut intotdeauna la Viorel e sinceritatea cu care foloseste ingredientele: totul pentru gust!

Eh…Daca ar fi dupa mine, toate bucatele trebuie trecute printr-un filtru foarte important, acela al impactului hranei asupra sanatatii. Si desi uneori sunt tentat sa spun nu la unele preparate, o tocana de ciuperci cu mamaliga e absolut de nerefuzat, chiar daca si cotletul e la locul lui. Sau nu.

Dar si mai bine la o mamaliguta, in loc de branza si smantana din traditionalul MBS( pentru cunoscatori, cu smantana de casa si branza telemea, nu de vaci) ar merge un peste….

Si uite asa ma vad nevoit sa fac o dezvaluire: voi incerca o mamaliga din zona Deltei Dunarii in curand !

Imi e dor de zacusca de peste, nu zic nu; ma cutremur in fata plachiei de crap, fireste; zic  repede un DA raspicat chiar si la delicioasele chiftelute de peste, ca sa nu mai vorbim de bors. Dar mamaliga e mamaliga. Si sper sa o vad langa un caras prins proaspat, si trantit doar cu sare pe gratar. Subtire la calorii, dar cu gust inegalabil. De saramura ma voi ocupa personal, sa ma asigur ca patrunjelul si ardeiul iute inmiresmat sunt in buna cardasie cu rosia si ceapa.

Si daca e tura de Delta, ma duc intr-un loc in care nu am mai fost, dar stiti cum se zice: umbla vorba! Se pare ca se lasa cu foc de tabara, cantat la chitara, fotovanatoare de pelicani si nu numai: voi experimenta cu drag  plimbarea cu un catamaran( nu stiu daca e cu panze sau nu).

Desi am mai fost la Partizani, sunt curios cum facem cu dormitul din cauza tantarilor…Locanta pare foarte primitoare, cel putin din poze. Ce m-a dat pe spate este ca au cont de twitter !? Asa am aflat ca oamenii au ceva oferte de Paste si 1 Mai Sa vedem si restul! Am zis!