Iata cateva sfaturi menite sa va ajute sa reduceti numarul de calorii la o petrecere sau la restaurant cand consumati alcool:

  • evitati bauturile dulci: martini, lichior, crema de whisky, oricat de mare ar fi tentatia
  • alternati bautura alcoolica preferata cu un suc light sau cu apa si lamaie
  • cereti la bar un cocktail cu continut redus de zahar si/sau bauturi dulci
  • puneti apa in vin(“blasfemie!”) daca beti doar de sete, si nu sa il savurati sau degustati
  • inlocuiti berea cu un pahar de vin, inlocuiti whisky cola sau ginul tonic cu whisky / vodca( simplu/ cu gheata)
  • nu inlocuiti mesele cu bautura. Consumul de alcool reduce glicemia prin mecanisme hepatice si creeaza sensatie de foame. De multe ori se produce efectul “snack attack” – consumul exagerat de alimente dupa bautura, cu consecinte nefaste asupra dietei
  • mancati inainte sa iesiti la un pahar in oras. Astfel absorbtia alcoolului va fi mai lenta si veti avea un control mai bun al mancarurilor si bauturilor servite.

Citeste mai mult despre continutul de calorii din bauturile alcoolice aici.