Straja, acum 5-6 ani, era locul in care puteai sa fugi de bucuresteni si sa skiezi. Unii spun ca e si acum, doar ca e o cantitate dubla de timisoreni in weekend. Mie unul imi placea sa merg acolo sa cobor pante abrupte ( nu uitati ca aici e una din cele mai faine partii de slalom special), altora le placea mult Platoul Soarelui. Dar jos, la baza, eu incercam sa stau cumva in teleski, obosit mort dupa cazaturile si urcusul cu placa in spinare.

Si va spun din capul locului: nu e simplu pentru un skior vechi sa faca o coborare chiar usoara cu placa. Eu nu am reusit din prima incercare, mai ales ca am avut de-a face cu o placa pretentioasa, cu legaturi pentru clapari… . Am cazut bine de tot pe toate partile si m-am intors dezamagit la skiuri. In mare din cauza ca acolo nu era un amarat de telescaun sau o gondola, lucru greu de inteles in special pentru un incepator cu placa.

Anul asta, Toma m-a convins sa incerc din nou cum e cu placa la Arena Platos. Si da, dau o partie veche cu cabluri obosite, puse de statul roman acum 30 de ani intr-un loc total nesistematizat , cu vile de smecheri inghesuite pe un drum ingust, impracticabil iarna pe orice loc nou si facut cu cap, gandit special pentru ski sau placa.

Vorbind de Arena Platos, locul e fain, fara grija de asta, se vede ca au facut baietii o investitie frumusica acolo.

Si, ca o mica barfa, ultima fitza este aplicatia dezvoltata de  Orange pentru smartphone  I Rewind . E o jucarie tare , abia astept sa o vad la lucru; ei zic ca de-a lungul pârtiei sunt instalate multe camere de filmat. Cu ajutorul lor si cu modulul GPS din telefonul tau, cu aplicatia pornita, dupa ce skiezi primesti un filmulet gata montat cu toata coborarea ta! Am inteles ca iRewind este moka anul asta la Predeal pe pârtia Clăbucet și la Cheile Grădiștei.

Asa ca abia astept sa merg cu gasca faina de mai jos:

 

 1. Simona Stănescu – www.lipa-lipa.ro
 2. Cristian Ghingheș – www.kristofer.ro
 3. Andra Nicula – www.andranicula.ro
 4. Ovidiu Eftimie – www.eftimie.net
 5. Simona Mocanu – www.simonamocanu.ro
 6. Ariel Constantinof – www.arielu.ro
 7. Alin Pandaru – www.pandutzu.com
 8. Narcisa Suruianu – www.travelgirls.ro
 9. Adrian Anghel – www.adispune.ro
 10. Gabriel Oană – www.gaben.ro
 11. Mugur Pop – www.calareincarpati.ro
 12. Ivo Bobal – www.ivobobal.ro
 13. Alex Damian – www.alexdamian.ro
 14.  Cosmin Tudoran – www.cosmintudoran.ro
 15. Doru Panaitescu – www.dorupanaitescu.ro