Asa cum ati ghicit, saptamana aceasta suntem din nou plecati cu Goodyear Romania si Tiriac Auto pe coclauri catre Retezat. E o incercare pe masura pentru echipa noastra de fotografi, dar pentru mine in mod special este o incursiune intre fructele de padure conservate si ciupercile de padure, pregatite pentru ciulama, zacusca, salate, tocanita si alte cele. Galbiorii, creasta cocosului, ghebele, manatarcile, iutarii, pastravii de fag sau buretii sunt cateva din bunatatile padurii pe care le vom cauta si incerca in farfurie.

Cu aceasta ocazie vom invata cu totii care sunt perioadele optime, cum se cauta ciupercile si cum se recunosc cele comestibile de cele otravitoare.

Daca tot ajungem la cheile Butii vom incerca siropul de muguri de brad, alte siropuri de fructe de padure (afinele si merisoarele sunt la ele acasa) si celebra branza in coaja de brad (care nu e de gasit doar la Sibiu sau la Bran…).

Nu uitati de concursul nostru pentru tura din Cazanele Dunarii in 9-11 mai. Puteti participa foarte usor cu o poza si un text scurt, asa ca nu va sfiiti, avem multe surprize pentru acea tura. Am plecat la birou in Retezat!