Personal, sunt innebunit dupa ski si role. Am iarna ce face pe partie, ba chiar nu mai e demult doar dorinta de a ma misca iarna, e un scop in sine. Un mod de viata, de multe ori doar de weekend, cu injuraturi pe DN1, cu radare, dar si cu niste apusuri de soare incredibile. Sau ultima coborare, pe intuneric, dupa ce am lalait-o cu poze, sus in postavaru. Sa nu mai zic de escapadele de baieti din timpul sapatamanii, cu masina firmei pe la sinaia sau poiana…. Si arzi ceva calorii, nu gluma: 420 intr-o ora daca mergi pe sulinar( moderat) si 560 pe lupului si sub teleferic!

Cu rolele nu prea poti sa mergi zilele astea. Cam mult noroi:)), in schimb am fost la patinoar, e aproape la fel . Intr-o ora poti sa arzi 400 de calorii, daca urla voltaj in boxe chiar mai mult. Multe fete dragute parca te imbiau sa inchiriezi patinele ca sa stai inca un program….Eu aveam patinele mele, asa ca am ramas ­čÖé

La bob sau sanius, cu 450 cal/ ora esti la inaltime cu arderile. Iar aerul bine oxigenat nu ne poate face decat bine.

Daca insa esti pasionat de sporturi extreme, iata cum si ce arzi la munte:

Mers cu rachete pe zapada: 560 cal/ ora. Asta da ! Recomand cu caldura, nu uita sa-ti iei aparatul si filtrele foto cu tine.

Atentie insa, si iarna, activitatea intensa duce la deshidratare rapida, asa ca nu uitati de ceai sau apa intre coborari sau in gondola, iar vinul fiert si ciocolata calda va pot furniza calorii rapid, mentinandu-va tonusul si temperatura in parametri . Paartieee!