Ce mancam inainte de Paste?
Editorial, Stil de viata April 13th, 2009Sfintele Sarbatori inseamna pentru majoritatea romanilor un exces alimentar mare, stropit din belsug cu vin si alte bauturi alcoolice.
Ce putem face pentru a minimiza impactul acestor excese calorice? Iata cateva sfaturi menite sa va protejeze metabolismul , luand cateva masuri inainte de sarbatori.
1. Tineti o dieta usoara, bazata pe fructe, legume proaspete si peste. Consumati lichide (ceai, apa) si faceti un pic de miscare.
2. Faceti cumparaturi cu atentie. Inlocuiti anumite alimente cu numar mare de calorii cu altele mai usoare, mai sanatoase. Citeste mai mult despre dieta de supermarket
3. Puneti pe masa alaturi de cozonaci si fructe, precum merele, citricele, kiwi, chiar si banane.
3. Alegeti o maioneza light pentru preparatele cu ou si salata tip “beouf”.
4. Evitati carnea grasa de miel: pastrama poate fi la fel de gustoasa, mai ales servita cu mamaliguta( saraca in calorii fata de paine, paste si orez)
5. Serviti mancarurile mai grele cu salate usoare de sezon, bogate in vitamine, antioxidanti naturali si minerale. In acest fel veti usura capacitatea organismului de a neutraliza toxinele din carne si oua.
6. Inlocuiti branzeturile maturate”( cascaval, branza fermentata, feta, telemea), bogate in calorii si grasimi saturate, cu branza proaspata cu verdeata, cas, riccota si mozzarela.
7. Serviti garnituri usoare, de legume verzi, in locul cartofilor, pastelor si orezului.
8. Inlocuiti sosurile grele pe baza de smantana sau maioneza cu sosuri rosii, gustoase si bogate in licopen, colorantul natural din rosii, cu efect puternic antioxidant.
April 15th, 2009 at 10:40 am
Greatings,
Interesting, I`ll quote it on my site later.
Have a nice day
Nadine
April 15th, 2009 at 12:54 pm
De spanac de ce nu zici nimic? Un spanac cu ou ar fi foarte gustos in meniul de Paste.
April 22nd, 2009 at 10:41 am
Vine in posturile urmatoare si randul spanacului!