Am primit mai multe intrebari legate de ceai in ultima vreme, si nu stiu daca nu cumva ceaiul ca bautura incepe sa devina din ce in ce mai popular in Bucuresti, in parte datorita feluritelor ceainarii ce te indeamna sa incerci diverse infuzii , impreuna cu o narghilea si un biscuit, in vreo gradina frumoasa, dar, intr-o la fel de mare masura, datorita raspandirii intre noi a obiceiului de a bea Ice tea – ceai rece gata preparat. Ne e foarte la indemana sa luam cu noi in drumul spre scoala sau facultate o sticla de ceai, pentru a ne racori sau pur si simplu pentru a ne hidrata corespunzator, acum ca soarele incepe sa ne arda ceafa si pielea fetei .

Acum multi ani luam o decizie nu usor de tinut: incercam sa renunt la bauturile carbogazoase, in principal din cauza faptului ca acel gust dulce te facea sa vrei sa bei din nou ceva racoritor. Pe vremea aia alergam prin Herastrau cu rolele cate 2-3  ore pe seara, si curgeau apele pe mine, la propriu. E adevarat ca era si cald, dar efortul sustinut are acest efect nedorit: transpiratia. Cand transpiram, pierdem mult apa, de aceea trebuie sa crestem aportul de apa si lichide, pentru a evita deshidratarea. Din acest motiv, incet incet m-am orientat catre limonada facuta in casa, sau ice tea daca eram pe drumuri. Si cum eram mai mereu pe drumuri, limonada ramanea o indeletnicire de duminica seara, cand ajungeam  extenuat si insetat pe acasa.

Atat limonada, cat si ceaiul rece au avantajele si dezavantajele specifice. Lamaia te fereste de raceala prin continutul de vitamina C, un antioxidant puternic. Dar nici ceaiul nu se lasa mai prejos, prin continutul de catehine. Personal am ramas surprins de Lipton Ceai verde cu stevie si lamaie, un fel de combinatie intre cele doua variante, si unde mai pui ca are si mai putin zahar decat cel normal, ajungand la aproape jumatate din cantitatea unei bauturi tip cola. Si uite asa am ajuns la povestea de astazi, care de fapt e o invitatie la aventura: impreuna cu Lipton va conjur pe calea blogului sa va inscrieti la un concurs inedit, cu premii pe masura. Pentru ca Lipton ceai verde nu doar hidrateaza, dar te si energizeaza la propriu!

Odata cu venirea temperaturilor placute, Lipton ne provoaca impreuna la o redescoperire a Bucurestiului, intr-o aventura urbana la care poti lua parte DOAR daca te inscrii aici pe blogul  www.zerocalorii.ro . Campania se numeste “Tea and the City: Aventuri urbane cu Lipton” si apare pe mai multe bloguri de bon ton din echipa “Adventures and city wonders” : Cabral Ibacka (cabral.ro), Sana Nicolau (sanuca.ro), Irina Markovits (stylediary.ro), Doru Panaitescu (dorupanaitescu.ro).

Eu personal merg pe mana lor, nu stiu mai multe detalii despre premii decat stiti si voi acum, dar voi lua cu mine un singur castigator dintre voi la sfarsitul lui Mai 2013 Muncitoresc sau… Aventuresc.

Ce ai de facut? Nimic mai simplu, imi raspunzi in comentariu pe blog ( nu pe facebook) la o intrebare : In ce aventura urbana ai lua Lipton Ice Tea cu tine, ca sa-ti incarci bateriile?

Ce am eu de facut? La fel de simplu, sa te iau cu mine in aceasta aventura, daca esti norocos! Va fi desemnat un singur castigator, prin tragere la sorti, si vor fi luate in considerare toate comentariile care vin pana la ora 00.00 in 28 Aprilie 2013.

 

O precizare, daca vei castiga si nu esti din Bucuresti, sponsorul nu poate asigura transportul si cazarea ta. In cazul in care premiul nu se ridica, se va trage la sorti urmatorul castigator, incepand cu data de 30 aprilie.

Va urez bafta si ne vedem la sfarsit de mai cu Echipa “Adventures and city wonders”.

Au mai scris despre asta tovarasii  Cabral , Irina Markovits, Sana Nicolau si Doru Panaitescu.

Castigator la competitia “Aventuri urbane cu Lipton” numarul 4- Ana Maria.

Felicitari si celorlalti concurenti, aveti fiecare din partea mea o jumatate de ora de consiliere nutritionala, la cerere.