Recomandari generale pentru persoanele cu risc de boala cardiovasculara
Stil de viata January 13th, 20081. Alegerea unei diete variate, cu o valoare calorica adaptata pentru a ajunge la greutatea ideala.
2. incurajarea consumului de peste si ulei de peste( uleiuri 3 omega) cu efect protector asupra vaselor de sange si inimii.
3. inlocuirea dulciurilor si a zaharului , a alimentelor tip fast food si a grasimilor si prajelilor cu fructe si legume, cereale si paine integrala, produse fara grasimi ( peste si carne slaba)
4. Grasimile saturate trebuie inlocuite cu grasimi vegetale, mono si polinesaturate( de exemplu ulei de masline) si fructe de mare/ peste
5. Aportul general de grasimi trebuie redus la pana la 30% din totalul caloric zilnic. Grasimile saturate pot fi 1/3 din totalul lipidelor. Aportul de colesterol trebuie redus la sub 300 mg/zi
In cazul persoanelor cu diabet sau obezitate aportul caloric din hidratii de carbon trebuie monitorizat.
February 8th, 2008 at 3:56 pm
[…] Puteti afla mai multe despre masurile de prevenire a complicatiilor cardiovasculare aici. […]