Astazi mananc rodie. Serios, costa cat strugurii de masa!. Si rodia e un fruct pe care ori il iubesti, ori il urasti! Mi-aduc aminte cand am mancat prima data rodie cat am ras. Pentru ca inainte sa o mananc m-am chinuit sa imi dau seama cum se mananca. Imi povestea cineva zilele trecute ca el mananca fructul de kiwi cu tot cu coaja! Ei bine, nu incercati la rodie :) ! Desi mi-a trecut prin cap si metoda aceasta atunci, pana la urma am desfacut-o si m-am delectat cu bobitele rosii si zemoase, cu gust dulce acrisor ( mai bun decat vestitul gust chinezesc dulce acrisor, de iti ia gura foc, :) )

Printre minunile promise de acest fruct se numara bogatia in vitamina C, Potasiu, continutul mare de acid folic, folati si alte substante responsabile pentru lupta antitumorala si protectia cardiovasculara. Aportul de calorii este insignifiant, de asemenea valoarea nutritiva nu e prea ridicata.

Este interesanta de asemenea disputa stiintifica intre mar si rodie. Rodia este un fruct stravechi, cunoscut de pe vremea fenicienilor si exista chiar si in Coran cateva referiri la acest fruct. Si grecii antici fac multe referiri in mitologia greaca la acest fruct. Unii cercetatori chiar sustin ca marul discordiei era de fapt… o rodie!

Este bine sa stiti ca rodia pateaza hainele! Sucul de rodie se foloseste cu succes in industria colorantilor. Sunt studiate si proprietatile medicale ale extractului de rodie in oncologie, diabet si boli cardiovasculare.

Sunt si sucuri gata preparate cu gust de rodie, eu insa va recomand sa mancati fructul ca atare sau sa va faceti singurei sucul. Rodiile se pot pastra in frigider 3-4 sapatmani. Nu consumati fructele prea crude, ele pot fi toxice.