Azi am continuat calatoria in adancul Balcanilor, ca sa descopar in peste 800 de kilometri cum se schimba pesiajul pitoresc , dar lipsit de activitate umana din sudul Bulgariei cu o mare aglomeratie urbana, unde mimetismul marcilor internationale este doar un fapt divers. In Izmir,peste 3.3 milioane de oameni stau de veghe aproape de malul marii, unde o delta ciudata ne-a atras de la inceput atentia pentru aceasta incursiune in Turcia: am venit hotarati sa vedem delicatele flamingo in mediul lor natural.

Desi nu a fost nevoie de 4X4, Skoda Yeti si-a facut treaba intr-un mod onorabil… si vesel :)

Am fost intampinati insa de un ratoi salbatic, ce se balacea lenes impreuna cu consoarta intr-un mic canal.

Ne-am continuat drumul care trece exact prntre canale, convins fiind ca o sa vad si alte specii de pasari. Nu a intarziat prea mult un domn pelican, ce plana trufas deasupra unei intinderi mari de apa; 2 chire se certau pe un ciot de lemn iesit din apa, facut parca sa fie subiect de galceava.

Putin mai departe, o colonie de flamingo i-a atras atentia lui Doru… si nu numai lui. Zdeto s-a pus si el  pe treaba cu teleobiectivul.

Promit ca revin cu poze si filme, acum suntem pe drum printre arbusti pitici si imense plantatii de piersici, spre Kusadasi,  unde ne asteapta tentatii hipercalorice  de  cocorec, imambayldi si adana kebab, suc de rodii, “turkish delight” cu fistic si alte bunatati specifice zonei.

Proiectul Balcaniada este o initiativa a Fundatiei Friends for Friends. Sponsor principal: Romtelecom. Partener turistic: Tvtravel.ro si Christian Tour Partener auto: Porsche Inter Auto. Partener foto-video: F64 Studio