Delta, pelicanii si dieta

Dieta, Fitness si sport, Mondenitati, Peste si fructe de mare, Retete 1 Comment »

Unul din locurile mele preferate pentru o cura cu peste este, ati ghicit, Delta Dunarii. Stiu ca nu e acelasi lucru sa mananci peste de mare cu nepretuiti omega 3, dar sa dam totusi curei cu peste atributele care se cuvin: e o dieta hipocalorica, normo- sau hiperproteica, hipoglucidica si… foarte gustoasa! Spun hiperproteica luand in calcul pentru ca in 2 zile pline de delta am mancat mai mult decat trebuie.

Si pana la urma nici nu imi pare rau ca s-a intamplat asa: e ok sa mananci de exemplu la pranz scrumbie de dunare, cu o culoare aurie extrem de imbietoare, servita cum se cuvine cu mamaliga la ceaun si  o pasta speciala de usturoi marca” Partizani“. Iar doamna de la bucatarie, desi mirata ca o intreb secretul, reteta, orice, a refuzat politicos sa imi zica, invitandu-ma smekera sa mai vin pe la ei :). La fel de bine e sa mananci seara caras, iarasi intr-o maniera de prezentare specifica deltei, sau sa te delectezi cu un mare rasol de peste si bors Read the rest of this entry »

Despre mamaligi si pelicani…

Nesortate No Comments »

Stati linistiti, ca nu se mananca in aceasta combinatie…Poate la Viena, anii 90? cine Dumnezeu stie cum s-au chinuit lebedele cu mamaliga in aceeasi farfurie?

Mai deunazi, pe nepusa masa, ca sa mor (iar) de pofta, m-a pus necuratul sa intru pe siteul meu prieten www.pranzuldincaserola.ro.

Evident ca mi-a fost tare greu sa ma uit la ora pranzului la ce a pregatit mai demult distinsul meu prieten Viorel:  mamaliga cu tocanita de ciuperci.  Evident nu prea… de post, cum mi-ar fi placut, gatit foarte “light”, dar cat se poate de apetisant. Ce mi-a placut intotdeauna la Viorel e sinceritatea cu care foloseste ingredientele: totul pentru gust!

Eh…Daca ar fi dupa mine, toate bucatele trebuie trecute printr-un filtru foarte important, acela al impactului hranei asupra sanatatii. Si desi uneori sunt tentat sa spun nu la unele preparate, o tocana de ciuperci cu mamaliga e absolut de nerefuzat, chiar daca si cotletul e la locul lui. Sau nu. Read the rest of this entry »

Design by j david macor.com.Original WP Theme & Icons by N.Design Studio
Entries RSS Comments RSS Log in